Søk

6 grunnprinsipper å ta med på veien mot suksess.

Vi alle kjenner noen som rett og slett ikke er til å rikke på. Noen som er fast bestemt på å forholde seg til kjente omgivelser -som forsåvidt er helt forståelig. Det som ikke er forståelig derimot, er hvordan man kan unnlate å bruke et verktøy som er hinsides effektivt til å formidle kunnskap, dele budskap og en plattform som utdanner mennesker over hele verden.


Den digitale verden er en verden ulik noe annet før. Vi (mennesket) er kjent for å unngå det ukjente. Dette har vi full forståelse for her i Omni Media. Derfor ønsker å gjøre deg kjent med verktøyet slik at du selv kan profittere på nett.


Har du kunnskapen? Supert. Vi har e-håndbøker, blogginnlegg & nyhetsbrev med gode råd og innsikt i strategiene vi bruker for å profittere på nett - tilgjengelig for alle ambisiøse bedriftseiere & grundere.


Til deg som verken har tid eller peiling som ønsker delegere oppgaven - og ikke minst å delegere den rett -, ønsker vi deg gledelig velkommen til et møte med en av våre konsulenter.


Grunnprinsippene som følger bygger på psykologen Robert Cialdini og hans prinsipper om påvirkning.


Sett deg nå i kundens fotspor og se for deg hvilke inntrykk du gir dine besøkende kunder på nett ved å svare på spørsmålene:1. Gjensidighet; Hva har du gjort for meg?

Dette bygger på tanken om å gi og ta - en godt integrert kvalitet i menneskets natur.

Her handler det om å gjengjelde. Folk flest har en tendens til å gjengjelde det andre har gjort for de.


Du kan nok veldig enkelt si deg enig i at man er desidert bedre stilt til å skape gode relasjoner når man faktisk utgjør en nytte. Det samme forteller dette prinsippet: Om du formidler nytte vil den som mottar nytten være gavmild tilbake.


Derfor sier vi at markedsføring skal (gjerne bruk store bokstaver også; SKAL) være verdibasert.


Til eksempel: I en studie utført av Dennis Regan ble det utforsket hvor stor påvirkningskraft dette momentet faktisk har.


Studien var utført slik: To personer. Ene var regans assistent, den andre derimot hadde inntrykk av et helt annet eksperiment. De hadde de to ulike fremgangsmåter for å kunne sammenligne utfallet for hver av scenarioene.


I første versjon gikk den poserende assistenten ut til pause og kom tomhendt tilbake. I andre versjon derimot, tok vedkommende med seg en brus tilbake til både seg selv og subjektet. Kort tid etter pausen spurte assistenten subjektet om de kunne kjøpe lodd av han til 50 øre per og begrunnet det med at han trengte det - “Alt ville hjelpe”. Her viste det seg at gaven gjorde subjektet langt mer gavmildt enn i tilfellene hvor det ikke ble gitt en.


De som følte de skyldte den poserende assistenten en kjøpte dobbelt så mange lodd som kontrollgruppen.


TIPS: Folk elsker informasjon de selv søker etter.

Du kan bruke verktøy som answerthepublic.com for å se de oftest stilte spørsmålene innen din bransje. Et informativt skriv som svarer på spørsmålene er med på å utdanne prospekter (i tillegg til å gi deg gode plasseringer på søkemotorer som Google).2. Engasjement; Hvordan får dette meg til å føle?

Her handler det om å skape en atmosfære som engasjerer kunden.

Om du skyter i mørket vil dette bli en iherdig oppgave.


Her handler det enkelt og greit om å vite hva som engasjerer kunden; ie. vite hvem målgruppen din er. Det finnes enkelt og greit ingen erstatning til en grundig og faktabasert forståelse av målgruppen din og besøkende kunder for å kunne vite hva som engasjerer de.


En detaljert kundeprofil gjør det langt lettere å nå igjennom til kunden. Dette kaller for en markedsundersøkelse. Det hjelper betraktelig å benytte deg av data-sporing slik at du enkelt kan skape detaljerte kundeprofiler. Da blir det plutselig veldig mye enklere å snakke denne personens språk og ambisjoner.


F.eks: Ved å holde en konkurranse kan du skape høyt engasjement (masse trafikk) som da gir deg masse data å jobbe ut ifra. Med data-sporing på nettsiden din får du lagret og kategorisert dataen + du får laget mange detaljerte kundeprofiler.


I tillegg kan du lage speilpublikum av eksisterende data-profiler for å nå ut til et enda større publikum. Med speil publikummet når du ut til lignende data profiler som den eksisterende data-gruppen og får samlet inn enda mer data; ie. enda fler detaljerte profiler.


TIPS: Sørg for at du har data-sporing iverksatt på ditt nettsted.

Mye data resulterer i detaljerte kundeprofiler og detaljerte kundeprofiler vil igjen fremkalle enda mer data - og slik fortsetter sirkelen.3. Sosiale bevis; Hva mener folket om det du sier?

Dette er en slags validering. Vi (mennesket) elsker å få bekreftelser fra andre. Det er en måte å sørge for at avgjørelsene man tar er gode. Her handler det om å vise til at andre har hatt en god opplevelse hos deg, gjerne også at andre har støtt på problemet varen eller tjeneste din kan løse for de.


Her handler det rett og slett om å bygge tillit ved å vise til at de ikke er alene: Hva sier og gjør andre folk?


Vi ville for eksempel brukt noe som:

“Visste du at 3 av 4 Nordmenn handler på nett?”


“De fleste av våre kunder velger oss fordi vi er innovative, åpen & løsningsorientert”


“Noen av våre beste kunder mente først og fremst at internettet var et ork og bare bry, rett og slett fordi det var så fremmed for de, men nå er de noen av våre beste kunder”


TIPS: Vis til statistikk og tall relatert til budskapet du formidler.

Bruk gjerne noe kundene dine kan kjenne seg igjen i. Bruk gjerne statistikk dere har ‘in-house’ når det kommer til hva som er de mest populære produktene eller tjenestene.4. Like & å bli likt; Hva synes jeg om deg?

Det er veldig mye enklere å bygge relasjoner med noen som faktisk liker deg (og veldig mye vanskeligere skulle tilfellet være motsatt). Fokuser på å være genuin, også får du heller nå ut til de som er tilbøyelig til å like deg per data-profilen sin; og ja, vi alle som er på nett har en data-profil.


Her handler det om å sette seg inn i hvilke inntrykk man etterlater hos den besøkende. Du må vite hvem målgruppen din er, hva de liker/misliker og hvordan du best kan nå fram til de.


For å skape gode førsteinntrykk på nett trenger du:


Branding: Du må ha en målrettet & en gjenkjennelig struktur på nettsiden. Dette oppnår du ved å formidle en genuin historie om hvorfor du legger innsatsen du gjør og hva som skiller deg fra konkurrentene i markedet. Her vil storytelling spille en stor rolle.


Storytelling: For at kunde-reisen skal være en god opplevelse må du formidle budskapet på en måte som aktiverer leseren sin aktive fantasi. Her handler det om å la leseren se for seg hvordan livet deres kan se ut etter å ha mottatt varen eller tjenesten din.


Design: Nettsidens utforming har veldig mye å si for kundereisen. Her må du være konsekvent i alt i fra tekst-font til fargene du ønsker å benytte. I tillegg må nettsiden være enkel å manøvrere og tilpasset til de ulike plattformer.


Informasjon: Om nettsiden din kommer til nytte for andre vil Google gi deg god karma. Si tydelig hvilke tjenestene du utfører og gjerne kom med nyttig informasjon til de som måtte søke dine tjenester. Blogginnlegg hvor man deler kunnskap er en organisk måte å få gode google plasseringer.


TIPS: Ved å spore tastetrykkene som tar sted på siden din vil du få innblikk i hvordan besøkende manøvrerer seg på siden din.

Her er det veldig viktig å vite hvordan man ønsker å fremstå & hva markedet ditt ser etter. Bruk denne dataen til å tolke kundeopplevelsen. Sluttmålet er å vekke engasjement. I dette tilfelle behøver det ikke nødvendigvisvære personen som liker deg som kjøper tjenesten din, men snarere personen de referer deg til fordi de liker deg.5. Autoritet; Hvordan kan jeg stole på deg?

Dette har enhver bedriftseier et klinkende klart svar på. Dette må være i hop med hva markedet etterspør som sikkerhet for at tjenesten utføres profesjonelt.


Her handler det om å skape troverdighet ved å vise til sertifiseringer, samarbeidspartnere og omtale fra anerkjente parter, samt som å sørge for at man har alle elementer på plass for å fremstå som en seriøs aktør.


Her trenger du:

  • personvernerklæringer, juridisk informasjon & vilkår og betingelser for retur,

  • alle relevante sertifiseringer ved din tjeneste,

  • en del relevante tilbakemeldinger fra tidligere kunders opplevelser,

  • relevante omtaler fra anerkjente individer, selskaper eller myndigheter,

  • en god ‘branding’, og

  • kraftige garantier.


TIPS: Vær nøye med formuleringer og hvordan du presenterer & fremhever varemerket ditt på alle kommunikasjons-fronter.6. Knapphet; Hvorfor skal jeg handle hos deg her og nå?

Mennesket handler på følelser & rasjonaliserer handlingen med logikk. Ved å vise til knapphet ved tilbudet kan man fort merke en betraktelig økning i konverteringer.


Her handler det om å gi en logisk grunn - en klar oppfordring - til å ta umiddelbar handling, som da er med på å øke sannsynligheten for at handlingen tar sted.


For eksempel: Nike & Supreme er et velkjent varemerke. Basert på sitt gode renomme, bruk av knapphet i produksjon og strategisk markedsføring kan de prissette varer til enorme summer i forhold til produksjonsverdien. Knapphet, i lag med god branding & storytelling, kan skape enorme resultater.


TIPS: Vis for eksempel til tilbudets varighet, hvor mye som gjenstår på lager eller plass på kalenderen for å øke konverteringenEssensen er som følger:

Sherlock Holmes, eller Sir Arthur Conan Doyle som bygget på Winwood Reade, sa:


“Selv for at den individuelle personen er et uløselig puslespill, vil individer samlet sett være en matematisk sikkerhet. Du kan, for eksempel, aldri forutsi hva en hvilken som helst enkel person vil gjøre; men du kan med presisjon si hva et gjennomsnittlig antall individer vil bedrive tiden sin med. Individer varierer, men prosenter forblir konstant. Dette sier statistikeren.”


Det er mye av ideen: Det handler om å skape en trakt hvor man avhenger seg på det statistiske faktum at en viss prosentandel av individer vil gjøre nøyaktig det du forventer de skal gjøre. For å klare dette i praksis derimot må tilbudet man kommer med være nøye gjennomtenkt & målrettet for suksess.


Ved å implementere prinsippene nevnt ovenfor vil du se en merkverdig forskjell i konverteringsraten. Omni Media teamet er her for å vise deg hvordan du kan nå ut til et større publikum ved å treffe målgruppen din på tverrs av kanalene de oppholder seg.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle